Dit is een gerecht om wild van te worden, rechtstreeks uit de Peruviaanse keuken. Hoe vaak heb je al een gerecht uit Peru gemaakt? Aan de slag dan! Buen provecho!
Dit recept is gemaakt door thuiskok Elianne Korevaar.
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Lomo Saltado?
- 250 gram CêlaVíta Friet in de schil
- 125 gram rijst
- 2 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 200 gram biefstuk of runderreepjes
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1 chilipeper
- 1 theelepel komijn
- Half bosje verse koriander
- Half bosje verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
Bereiden
Stap 1: Bak de friet in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Tip: Durf je de combinatie friet-en-rijst niet aan: laat de rijst dan achterwege en serveer wat meer friet 😉.
Stap 3: Snijd het vlees in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Hak de peper en de kruiden fijn en snijd de tomaat in blokjes.
Stap 4: Bak het vlees op hoog vuur kort aan. Zet het vuur iets lager en bak de ui, knoflook en peper mee tot de ui gaat glanzen. Voeg vervolgens de tomaten, sojasaus, azijn en komijn toe. Bak ca. 5 minuten mee en voeg dan de peterselie en koriander toe.
Stap 5: Op het allerlaatst voeg je de friet toe aan het vlees. Serveer direct (anders wordt de friet slap) met de rijst.