De Libanese keuken staat bekend om de kleine gerechtjes die je met zijn allen kunt delen. Een van die lekkere gerechtjes is de Batata Harra. Heerlijke aardappeltjes bereid met pittige paprikapoeder en knoflook. De spicy smaak is perfect te combineren met een stuk vlees of vis.
10 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
159 kcal per portie
Hoe maak ik Libanese aardappel?
- 1 verpakking Wokjes 450 gram
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de marinade:
- 3 eetlepels olijfolie
- Knoflookteentjes fijn gehakt
- Korianderpoeder
- Paprikapoeder pittig
- Peper
- Zout
- Peterselie blad fijn geknipt
- Citroen
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereiden
Stap 2: Meng de olijfolie met de aardappel Wokjes. Rooster de aardappel Wokjes kort in de oven ca. 10 minuten.
Stap 3: Verwarm de olijfolie voor de marinade. Voeg de fijngehakte knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder en peper toe aan de warme olie. Voeg de aardappel Wokjes toe aan de marinade en schud goed om.
Stap 4: Garneer met peterselie en breng op smaak met de sap van een citroen.