Lekkere sausjes voor bij de friet!

Wat hoort er bij échte friet? Juist: échte mayonaise. Heb jij wel eens geprobeerd zelf mayonaise te maken? Wij hebben voor jou hét ultieme mayonaiserecept. Door ons bedacht, uitgebreid getest en goedgekeurd 😉. Om je vingers bij af te likken, zó lekker.

Zelfgemaakte mayonaise

Frietjes zijn het lekkerste met échte mayonaise en dan het liefst zelfgemaakt! Maar wat is nu een goed recept? Wij hebben van alles getest en geprobeerd om uiteindelijk hét perfecte mayonaise-recept te krijgen. Met deze zelfgemaakte mayonaise maak je helemaal een traktatie van je maaltijd!

Drie kleuren Mayonaise: Basilicum – Framboos – Pittig

Groene mayonaise: Probeer het maar eens, lekker met basilicum. Weer eens wat anders dan ‘gewone’ mayonaise. Hier vind je het recept, want de lekkerste basilicum mayonaise maak je uiteraard zelf!

Rode mayonaise: Heb je wel eens een fruitmayonaise geproefd? De mayonaise van dit recept is gemaakt met frambozen! Probeer deze  mayonaise maar eens, voor degene die van mayo houden met een frisse smaak.

Oranje mayonaise: houd je meer van een pittig sausje, dan is dit mayonaiserecept écht wat voor jou!

Alle 3 deze mayonaisevariaties zijn verwerkt in 1 recept. Lees hier het hele mayonaiserecept.

Pesto mayonaise

Een heerlijke mayonaise met een vleugje pestosmaak erdoor. Erg smakelijk om je friet in te dippen. Superlekker als je dit zelf maakt. Bekijk hier het recept voor pestomayonaise.

Zelfgemaakte remouladesaus

Vind jij een remouladesaus ook zo lekker? Het wordt veel gegeten bij vis, maar we hebben zelf gemerkt dat het ook lekker is om je friet erin te dippen. De saus is het lekkerst als je dit zelf maakt van verse ingrediënten. Lees hier het volledige remouladesaus recept.

Patatas Bravas-saus

Ga op de Spaanse tour en maak een heerlijke Patatas Bravas saus. Lekker bij friet, maar smaakt ook heerlijk bij bijvoorbeeld onze Mini-Krieltjes of Oma’s opbakaardappetjes. Olé!

Zelfgemaakte Saté-saus

Staat friet met kip op het menu? Maak het af met smaakvolle zelfgemaakte saté-saus! Dit is een super basisrecept voor satésaus. Om je vingers bij af te likken! 😉

Citroen mayonaise

Zin in een fris en fruitig sausje, deze citroen mayonaise maak je in een handomdraai helemaal zelf.

Kruidige Labne

Maak kruidige labne, erg lekker bij verse frietjes met schil! Een super lekker recept voor een labne!

Griekse kwarkdip

Voor een mager sausje bij de friet, adviseren we de saus op kwarkbasis te maken. Nèt even wat anders, griekse kwarkdip bij de frietjes.

Truffelmayonaise

Truffelmayonaise kun je ook makkelijk maken. Meng dan door 4 eetlepels mayonaise eens 5 theelepeltjes Truf­fel-pad­de­stoel­ta­pe­na­de. Even goed roeren en klaar! Maar je kunt de truffelmayo ook hélemaal zelf maken, maak dan eerst het basisrecept voor zelfgemaakte mayonaise en roer er op het laatst een aantal druppeltjes (naar eigen smaak) truffelolie door.