Is hij nou lauw of warm? Deze Mediterrane aardappelsalade blijft lekker op de grens hangen. Met salami, hamblokjes of gerookte kipreepjes. Voor ieder wat wils!
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
635 kcal per portie
Hoe maak ik Lauwwarme Mediterrane aardappelsalade?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 gram)
- 250 gram groene asperges
- 1 eetlepel olie
- 200 gram snoeptomaatjes
- 150 gram salami (aan een stuk)
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 1 zakje gemengde rucolasla (75 gram)
- Enkele blaadjes verse basilicum
Voorbereiden
Stap 1: Maak de asperges schoon en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken.
Bereiden
Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
Stap 3: Halveer ondertussen de tomaatjes en snij de salami in blokjes. Halveer de olijven.
Tip: Ook lekker met hamblokjes of gerookte kipreepjes ipv salami
Stap 4: Schep de asperges, aardappelpartjes, salami, tomaten en olijven door elkaar.
Stap 5: Verdeel de sla over 2 borden. Schep de lauwwarme salade erop en garneer met basilicumblaadjes.