Lauwwarme Mediterrane aardappelsalade

Is hij nou lauw of warm? Deze Mediterrane aardappelsalade blijft lekker op de grens hangen. Met salami, hamblokjes of gerookte kipreepjes. Voor ieder wat wils!

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

635 kcal per portie

Hoe maak ik Lauwwarme Mediterrane aardappelsalade?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 gram)
  • 250 gram groene asperges
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 150 gram salami (aan een stuk)
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 zakje gemengde rucolasla (75 gram)
  • Enkele blaadjes verse basilicum

Voorbereiden

Stap 1: Maak de asperges schoon en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken.

Bereiden

Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.

Stap 3: Halveer ondertussen de tomaatjes en snij de salami in blokjes. Halveer de olijven.

Tip: Ook lekker met hamblokjes of gerookte kipreepjes ipv salami

Stap 4: Schep de asperges, aardappelpartjes, salami, tomaten en olijven door elkaar.

Stap 5: Verdeel de sla over 2 borden. Schep de lauwwarme salade erop en garneer met basilicumblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker