Kruidige & zoete aardappel uit de airfryer

Dit gerecht is zo makkelijk bereid, eigenlijk is het de airfryer die het meeste werk doet. De variatie in aardappelen geeft de maaltijd een eigen draai. Heerlijk om te serveren bij een stukje mals vlees.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

255 kcal per portie

Hoe maak ik Kruidige & zoete aardappel uit de airfryer

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • 1 verpakking CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (450 gram)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel olie

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Rasp de schil van de citroen.

Bereiden

Stap 2: Meng de rozemarijn en citroenschil met de honing en olie. Schep dit door de aardappeltjes.

Tip: In plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken.

Stap 3: Bak de aardappeltjes in ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Haverwege een keer omschudden.

Stap 4: Lekker bij een biefstukje of gebakken varkenshaasje en spruitjes.

Variatieip: In plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika