Dit gerecht is zo makkelijk bereid, eigenlijk is het de airfryer die het meeste werk doet. De variatie in aardappelen geeft de maaltijd een eigen draai. Heerlijk om te serveren bij een stukje mals vlees.
30 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
255 kcal per portie
Hoe maak ik Kruidige & zoete aardappel uit de airfryer
- 1 verpakking CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (450 gram)
- 3 takjes rozemarijn
- 1 citroen
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel olie
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Rasp de schil van de citroen.
Bereiden
Stap 2: Meng de rozemarijn en citroenschil met de honing en olie. Schep dit door de aardappeltjes.
Tip: In plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken.
Stap 3: Bak de aardappeltjes in ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Haverwege een keer omschudden.
Stap 4: Lekker bij een biefstukje of gebakken varkenshaasje en spruitjes.
Variatieip: In plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken.