Soms wil je eens wat anders dan de standaard hutspot, heb je al eens een stamppot ovenschotel geprobeerd? Dit recept van hutspot uit de oven overtreft je fantasieën want we combineren het met spinazie en kokosmelk. Zorg dat je spon-on bent, want in het volgende recept leggen we het je uit!
40 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
595 kcal per portie
Hoe maak ik kruidige hutspot ovenschotel?
- 1 verpakking CêlaVíta Kruimige aardappelen (500 gram)
- 400 gram winterwortel
- 3 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 gerookte makreelfilet met peper (ca. 200 gram)
- 75 gram verse spinazie
- 150 ml kokosmelk
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Maak de wortels schoon en snij deze in blokjes. Maak de uien schoon en snij deze in parten. Schep de olie door de groenten, pers de knoflook erboven uit en meng de komijn en koriander erdoor.
Stap 2: Leg de wortel en uien op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten in 30 minuten bruin en gaar in het midden van de oven.
Stap 3: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappelen nog ca. 14 minuten koken.
Stap 4: Verpak de makreel in aluminiumfolie. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven, draai de temperatuur naar 150 ° Celsius en leg de makreel ca. 8 minuten in de oven. zodat deze goed is opgewarmd.
Stap 5: Meng de groenten door de puree en stamp nog even tot een grove stamppot ontstaat. Roer de spinazie erdoor, zorg dat deze een beetje slinkt. Maak de stamppot smeuïg met koksmelk. Maak op smaak met zout en peper.
Stap 6: Haal de makreel uit de oven en verdeel deze in 2 stukken. Serveer de stamppot met de makreel.
Variatietip: Je kunt ook de helft van de wortels vervangen door Pompoen voor weer een andere smaakvariatie.