Krokant Kruidenkorstje Milde BBQ met kipshaslick en shaslicksaus

Een lekker gerecht voor tijdens de zomermaanden. Geniet van de kipshaslicks gezellig in de tuin met het gezin. Smullen!

4 personen

45 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

547 kcal per portie

Hoe maak ik Krokant Kruidenkorstje Milde BBQ met kipshaslick en shaslicksaus?

Ingrediënten

Krokant Kruidenkorstje Milde BBQ

Voor de shaslicksaus:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in fijne blokjes gesneden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1-2 tl gedroogde chiliringetjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 100 g ananas, in kleine blokjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 1 kippenbouillonblokje

Voor de kipshaslick:

  • 300 g kippendijen, zonder bot en vel
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui

Voor de aardappeltjes:

  • 450 g CêlaVíta Milde BBQ-aardappeltjes
  • 1-2 el zonnebloemolie

Extra nodig:

Minimaal 4 grillspiezen of grote satéprikkers

Bereiden

Stap 1: Om de shaslicksaus te maken fruit je de rode ui, rode paprika, paprikapoeder, knoflook en chiliringetjes in 2 eetlepels olijfolie tot alles zacht wordt. Voeg dan de tomatenpuree toe en fruit dit kort mee. Voeg daarna de bruine suiker, ananasblokjes, tomatenblokjes op sap en het kippenbouillonblokje toe. Breng de saus aan de kook. Als deze 2 minuten heeft gekookt, mag deze afkoelen. In een schone afsluitbare pot/bak kan de saus een week gekoeld bewaard worden.

Stap 2: Snijd de kippendijen in blokjes van 3-4 cm. Meng de kippendijen met oregano, olijfolie en zout en peper.

Snijd van de paprika’s en rode ui stukken die ongeveer gelijk zijn aan de grootte van de kippendij blokjes.

Rijg de kippendijen, paprikastukjes, rode ui stukjes om en om aan de grillspiezen.

Stap 3: Bak de Milde BBQ-aardappeltjes naar aanwijzing op de verpakking goudbruin in de pan, airfryer of oven.

Grill ondertussen op matig vuur de kipshaslicks gaar en rondom goudbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het grillen kan in een grillpan, oven, airfryer of op de BBQ.

Serveer de shaslicks met de saus en de gebakken Milde BBQ-aardappeltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker