Deze pulled chicken taco’s zijn een must! Pak uit voor je vrienden of familie met dit Mexicaanse gerecht. Heerlijk.
60 minuten bereidingstijd, waarvan 30 minuten wachttijd
Hoofdgerecht uit de airfryer
861 kcal per portie
Hoe maak ik Krokant Kruidenkorstje Milde BBQ met easy pulled chicken taco’s?
Voor de easy pulled chicken:
- 300 g kippendijen, zonder bot en vel
- Zout, naar smaak
- 200 ml tomatenketchup
- 2 el mosterd
- 3 el honing
- ½ el gedroogde chiliringen
Voor de taco’s:
- 1 avocado, zonder schil en pit
- ½ limoen, rasp en sap
- 1 kleine knoflookteen, geraspt
- Zout en peper, naar smaak
- 100 g veldsla
- 100 g cherrytomaten
- 12 taco shells
- Paar blaadjes koriander of bladpeterselie
Voor de aardappeltjes:
- 450 g CêlaVíta Milde BBQ-aardappeltjes
- 1-2 el zonnebloemolie
Bereiden
Stap 1: Verwarm de airfryer alvast voor op 160 °C. Leg de kippendijen in een airfryerbak en bestrooi ze met zout naar wens. Maak een mengsel van de tomatenketchup, mosterd, honing en chiliringen. Schenk dit over de kippendijen en bedek ze. Gaar de kippendijen in circa 30 minuten in de saus in de airfryer. Als de dijen gaar zijn laat je ze in de saus iets afkoelen. Pluk het dijenvlees, bijvoorbeeld met behulp van twee vorken, in kleine stukjes en meng het vlees weer door de tomatensaus.
Stap 2: Maak een snelle guacamole door de avocado met een vork te prakken en te mengen met de limoenrasp en -sap, geraspte knoflook en zout en peper naar smaak.
Stap 3: Bak de Milde BBQ-aardappeltjes volgens aanwijzing op de verpakking goudbruin. Als de aardappeltjes gebakken zijn, kun je om de taco’s te maken de snelle pulled chicken in de saus opwarmen in de airfryer op 180°C, circa 6 minuten. En daarna de taco shells eventueel ook nog kort opwarmen in de airfryer.
Vul de taco shells met veldsla, tomaatjes, snelle pulled chicken, guacamole en blaadjes koriander. Serveer de taco’s met de gebakken Milde BBQ-aardappeltjes.