Krokant Kruidenkorstje Groene Kruiden & Knoflook met zelfgemaakte vissticks

Een kindvriendelijke maaltijd op tafel zetten? Vissticks vallen altijd in de smaak. Met een simpele komkommersalade en knoflookaardappeltjes zit je helemaal goed!

4 kinderporties

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

450 kcal per portie

Hoe maak ik Krokant Kruidenkorstje Groene Kruiden & Knoflook met zelfgemaakte vissticks?

Ingrediënten

Krokant Kruidenkorstje Knoflook & Groene Kruiden

Voor de komkommersalade:

  • 50 ml natuurazijn
  • 50 ml water
  • 50 g suiker
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 komkommer

Voor de vissticks:

  • 400 g witvis, zoals kabeljauw, in reepjes van 2 cm gesneden
  • 30 g breadcrums
  • 30 g paneermeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • 50 g bloem

Voor de aardappeltjes:

  • 450 g CêlaVíta Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • Tomatenketchup, naar smaak

Bereiden

Stap 1: Kook een zoetzuur sap van de natuurazijn, water, suiker en zout en peper. Laat dit vocht helemaal afkoelen. Maak met behulp van een dunschiller of mandoline lange linten van de komkommer. Marineer deze komkommerlinten in het afgekoelde zoetzuur sap.

Stap 2: Paneer de reepjes witvis; Maak een mengsel van breadcrums, paneermeel en kerriepoeder. Klop het ei los met een lepel water. Wentel de visreepjes door de bloem. Dip ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermengsel, duw de paneerlaag stevig aan.

Stap 3: Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

Bak als eerste de vissticks in circa 10 minuten goudbruin. Haal de vissticks uit de airfryer.

Bak daarna de Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes goudbruin volgens aanwijzingen op de verpakking. Als de aardappeltjes klaar zijn kunnen de vissticks nog 2 minuten mee terug in de airfryer om op te warmen.

Serveer de vissticks, gebakken aardappeltjes en (uitgelekte) komkommerlinten met ketchup.

Tip: De vissticks kunnen ook in de oven, koekenpan of frituur worden bereid.

Misschien vind je dit ook wel lekker