Ga naar de inhoud
`
Kriel gratin met salade van venkel en gerookte zalm
Heb je zin in een heerlijke ovenschotel? Probeer deze kriel gratin met een frisse venkelsalade. Super lekker!
Hoofdgerecht
3 personen
45 minuten
Ingrediënten:
Product

Voor de kriel gratin:

  • 2 el roomboter
  • 50 g ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tak rozemarijn, gerist en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 el bloem
  • 150 ml groentebouillon, van een blokje
  • 100 ml kookroom
  • 450 g CêlaVíta mini kriel
  • 60 g geraspte oude kaas

 

Voor de venkelsalade:

  • 1,5 venkel, in plakjes geschaafd
  • 1 el kappertjes
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 100 g rucola
  • 300 g gerookte zalm

 

Extra nodig:

Ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm een oven (of airfryer) voor op 180°C. Verwarm een pan en laat daarin de roomboter smelten. Voeg het spek, de ui, rozemarijn en knoflook toe en bak dit tot het spek goudbruin is. Voeg hierna 1 el bloem toe en bak dit circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon en room toe aan de pan en roer tot een gladde saus. Kook dit nog 1 minuut door. Meng de krieltjes door de saus. Vul een ovenschaal met de krieltjes en de saus en bestrooi de bovenkant met oude kaas. Bak de krielgratin in circa 30 minuten goudbruin. (Deze bereiding in een airfryer moet op lagere temperatuur, circa 170°C).

Stap 2: Meng door de geschaafde venkel de kappertjes, citroenrasp en -sap, olijfolie en mosterd. Laat dit ongeveer 20 minuten marineren. Wanneer de kriel gratin klaar is, kan de rucola door de venkel gemengd worden.

Serveer de venkelsalade met de gerookte zalm erbovenop en de kriel gratin ernaast.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker