Kriel & Cheese

Doe de piepertwist! Mac & Cheese maar dan met aardappels: Kriel & Cheese. Een verrassende variant met brie, prei en lekkere verse kruiden.

2 personen

40 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

917 kcal per portie

Hoe maak ik kriel & cheese?

Ingrediënten

Voor de ovenschaal:

Mini-krieltjes
  • 1 zak CêlaVíta minikrieltjes, 450 g
  • 100 g ham, in blokjes gesneden
  • 150 g brie, in blokjes gesneden
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 50 g prei, in ringen gesneden
  • 2 el verse gesneden kruiden, bijv.: tijm, bieslook, peterselie
  • Peper, naar smaak

Voor de bechamelsaus:

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1 bouillonblokje

Extra nodig:

  • Ovenschaal ⌀ 20 cm
  • Schaal ⌀ 16 cm
  • Airfryer

Bereiden

Stap 1: Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een kleine steelpan. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen. Roer dit met een houten spatel tot een deegbal op matig vuur. Roer dit in ongeveer 2 minuten gaar. Voeg scheutje voor scheutje de koude melk toe aan de deegbal. Roer met een garde tussendoor iedere keer de saus glad, voeg dan weer wat melk toe. Als alle melk is toegevoegd het bouillonblokje toevoegen. De bechamelsaus nog 3 minuutjes zachtjes laten pruttelen.

Stap 2: Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Meng in een kom de minikriel met de hamblokjes, blokjes brie, 75 g oude kaas, preiringen en verse kruiden. Meng de bechamelsaus erdoorheen. Voeg naar smaak peper toe.

Stap 3: Vul de ovenschaal. Strooi bovenop 25 g oude kaas. Bak de kriel & cheese in 20 minuten goudbruin.

Variatietip: Met deze schotel kun je oneindig variëren. Voeg andere kruiden, specerijen of groenten toe. Vervang de ham door zalm, of maak de schotel vegetarisch. Lekker met een frisse tomatensalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak