Voeg Oosterse smaken toe aan de Oer-Hollandse mini-krieltjes. Zo zet je met weinig ingrediënten heerlijke aardappeltjes op tafel. De smaken matchen supergoed bij zowel vis als vlees.
10 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
152 kcal per portie
Hoe maak ik Koreaanse sesam aardappeltjes?
- 1 verpakking Mini-krieltjes 450 gram
- 1 eetlepel sesamzaad (wit)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- Peper
- Zout
Bereiden
Stap 1: Bak de minikriel ca. 5 minuten in de olijfolie.
Stap 2: Voeg de sesamolie, sojasaus en honing toe. Roerbak op hoog vuur tot al het vocht is opgenomen.
Stap 3: Voeg het sesamzaad toe en breng op smaak met ruime zwarte peper uit de molen.