Knapperige frietjes

Knap, knapper, knapperigst. Op zo veel verschillende manieren zijn deze gefrituurde aardappeltjes een feest in onze mond. Een moment om van te genieten. Ooit gedacht dat het mogelijk was om onze favoriete maaltijd nòg lekkerder te maken? Wij vinden het knap!

3 personen

20 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

Hoe maak ik Knapperige frietjes?

Ingrediënten

Friet robuust gesneden
  • CêlaVíta Robuust Gesneden Friet
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel rode paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje peper en zout

Bereiden

Stap 1: Doe de frietjes in een mengkom en voeg alle ingrediënten toe.

Stap 2: Schep alles goed door elkaar, dit kan door te scheppen met een grote lepel, maar ook met je handen of door met de mengkom te schudden.

Stap 3: Zorg ervoor dat alle frietjes bedekt zijn met een laagje.

Stap 4: Frituur de friet in meerdere delen ca. 10-14 minuten in de frituurpan. De frietjes kunnen wat aan elkaar plakken, voor het beste resultaat leg je de frietjes één voor één in de olie (let op: het kan spetteren!).

Tip: Omdat je de frietjes niet allemaal tegelijk kunt bakken, kun je de reeds bereide frietjes warm houden in een schaal met aluminiumfolie of (nog beter) een voorverwarmde oven (ca. 250°C).

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak