Kipfilet met Wintersla-stamppot en zilveruitjes

Kook je graag met de groente van het seizoen, dan helpt deze stamppot jou (uit de puree)! Warm op met deze heerlijke winterse maaltijd en laat je kip(pevel) verdwijnen. Ook lekker met spinazie in plaats van veldsla.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Kipfilet met Wintersla-stamppot en zilveruitjes?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Kookaardappelen (900 gram)
  • 150 gram gewassen veldsla
  • 2 eetlepels boter
  • 4 kipfilet van elk 125 gram, op kamertemperatuur
  • 250 ml melk
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 4 eetlepels piccalilly
  • Snuf peper en zout

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappelen met een bodem water en wat zout in een pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.

Stap 2: Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen.

Stap 3: Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een zout en versgemalen peper. Bak ze aan beide kanten goudbruin, draai het vuur laag en bak de kip in nog enkele minuten geheel gaar.

Stap 4: Giet het kookvocht af en zet de pan aardappelen terug op zeer laag vuur.

Stap 5: Stamp ze tot een groeve puree. Meng de melk en de resterende boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6: Meng telkens een handvol veldsla met een houten lepel door de puree. laat de blaadjes in enkele minuten slinken terwijl je roert.

Stap 7: Verdeel de stamppot, de zilveruitjes en de piccalilly over 4 diepe borden.

Variatietip: Geen veldsla? Neem dan bijvoorbeeld jonge spinazieblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker