Kip met bombay-aardappeltjes uit de oven

De eigen eetcultuur in Bombay heb we onszelf een beetje eigen gemaakt. Al blijven we er wel onze eigen draai aan geven natuurlijk. Voor een frisse touch is het lekker om de maaltijd te serveren met een komkommersalade met knoflook-yoghurtdressing.

2 personen

40 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

455 kcal per portie

Hoe maak ik Kip met bombay-aardappeltjes uit de oven?

Ingrediënten

Roast potatoes met rode schil
  • CêlaVíta Roast potatoes rozemarijn-kruiden (425 gram)
  • 200 gram kippendijen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • stukje verse gember (3 cm)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ citroen

Extra nodig:

Ovenschotel

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de kippendijen in grote stukken.

Bereiden

Stap 2: Verdeel de kip en de aardappeltjes over een ovenschaal. Bestrooi met de komijn en koriander en rasp de gember erboven. Schep de olie erdoor.

Stap 3: Snij de citroen in partjes en leg deze tussen de kip en de aardappels.

Stap 4: Stoof/bak de kip samen met de aardappels in 25 minuten gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak