Goulash is van oorsprong een traditioneel Hongaars familiegerecht. Normaliter wordt dit gemaakt met rundvlees, maar met kip is het ook héérlijk. Met de toevoeging van Oma’s opbakaardappeltjes wordt het pas echt een perfect familiegerecht!
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
308 kcal per portie
Hoe maak ik Kip Goulash?
- 1 verpakking Oma’s opbakaardappeltjes 450 gram
- 3 rode paprika’s
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui grof gesnipperd of in ringen
- 2 knoflookteentjes
- 200 ml gepelde tomaatblokjes
- 1 bouillonblokje kip
- 75 ml rode wijn
- 2 eetlepels olie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel komijnzaad
- 500 gram kippenborst of dijfilet in blokjes
- Peper
- Zout
Bereiden
Stap 1: Verwarm de olie in een ruime pan en bak de kip rondom bruin.
Stap 2: Neem de kip uit de pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak kort.
Stap 3: Voeg het komijnzaad, het paprikapoeder en laurier toe. Blus af met de rode wijn.
Stap 4: Voeg de gepelde tomaat toe en stoof ca. 10 minuten op laag vuur.
Stap 5: Voeg de aardappeltjes en kip toe. Laat dit met het bouillonblokje nog 5 minuten stoven.