Kerstgerechten

De feestdagen zijn weer in aantocht. De meest gehoorde vraag: wat gaan we doen met de Kerstdagen? Nodigen we vrienden of familie uit of gaan we bij familie eten of gaan we uit eten? Elk jaar ben je weer op zoek naar nieuwe inspiratie, want je wilt wel wat bijzonders op tafel zetten toch?

Roasted Potatoes met pompoen en raita

Lekkere pompoenaardappeltjes met een Raita-dip. Dit heerlijke bijgerecht is net even wat anders dan anders. De combinatie van de stukjes pompoen en de dipsaus maken van het geheel lekker Kerstgerecht. Je kunt het mooi serveren op een grote schaal met leuke houten partyprikkertjes of kleine partyvorjes erbij. Lees hier wat je nodig hebt om deze roast potatoes te maken.

 

Patatas Bravas met 2 dipsausjes

De Kerstafel kan ook een tapas-tafel worden. Door eenvoudige borrelhapjes te maken, wordt het een feestelijk geheel. Dit patatas bravas recept past er uitstekend bij. De 2 dipsausjes zijn eenvoudig te maken en zo heb je weer eens wat anders op tafel met de Kerst. Het recept voor deze Kerst borrelhapjes vind je hier.

Spaanse borrelaardappeltjes met Aioli en pittige tomatendip

Op zoek naar een Kerstdiner recept? Dit bijgerecht voor de Kerst is ideaal! Het lijkt wel een beetje op Patatas Bravas. Heerlijke grote aardappelparten met het schilletje in een lekkere kruidenmelange. Lekker met je handen eten door ze te dippen in de Aioli of de lekkere tomatendip. Leuk als je kerst borrelhapjes wilt serveren! Lees het Spaanse borrelaardappel recept hier.

Hollandse Country Partjes met spruitjes

Een Kerstgerecht dat bij menigeen op tafel komt, is wel spruitjes. Maar met dit recept maak je het geheel toch nét even wat feestelijker. Door de spruitjes te combineren met de nootjes en aardappeltjes zet je toch even wat anders op tafel. Je maakt het geheel af door er het roze Himalayazout over te strooien, dat ziet er al feestelijk uit! Probeer dit kerstrecept met spruitjes gelijk eens uit.

Friet in de schil met mierikswortel yoghurtdip

Wie lust er nu geen friet? Maar voor de feestdagen is het wel leuk om eens speciale friet te eten. Neem nu eens friet in de schil. Het schilletje maakt hét verschil! Als je het combineert met een lekker sausje, dan maak je van een ‘snack’ een feestelijk bijgerecht! Probeer dit recept met een yoghurtdip van mierikswortel eens.