Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes

Italië heeft zoveel meer te bieden dan alleen pasta en pizza. Laat je verrassen door deze verse zomerse maaltijdsalade met onze heerlijke basilicum knoflook aardappeltjes. Makkelijk om te bakken, ook makkelijk om in de airfryer te bereiden.

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik een Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes rode schil
  • CêlaVíta Verse aardappeltjes met rode schil (450 gram)
  • 6 plakken Parmaham
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 zakje met mini mozzarella bolletjes (150 gram)
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Voor de dressing

  • 4 eetlepels yoghurt
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiden

Stap 1: Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties.

Tip: In plaats van courgette kun je ook aubergine gebruiken.

Bereiden

Stap 2: Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe. Doe de aardappeltjes erin en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om.

Tip: je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer bereiden.

Stap 3: Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de tomaatjes in reepjes.

Stap 4: Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout.

Stap 5: Verdeel de rucola over 2 borden of kommen. Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe.

Stap 6: Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep alles door elkaar en leg de plakken Parmaham erop en garneer met wat pijnboompitten en eventueel met wat extra tomaatjes.

Tip: Voor een vegetarische variant kun je de Parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of ene handje noten.

Stap 7: Serveer de yoghurtdressing apart in een kommetje of verdeel direct over de salade.

Tip:Je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika
Bloemkoolsteak