Een heerlijk Indisch AVG’tje met de frisse bite van appel. Lekker en gezond!
60 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
754 kcal per portie
Hoe maak ik Indische huzaar?
- 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram, in grove blokjes gesneden
- 100 g diepvrieserwtjes
- 50 g zilveruitjes, klein gesneden
- 3 gekookte rode bieten, in blokjes gesneden
- 1 kleine appel, jonagold, in blokjes gesneden
- 1/4e komkommer, in blokjes gesneden
- 3 el mayonaise
- Peper en zout, naar smaak
Voor de kipsaté:
- 250 g kipfilet, in blokjes (1,5 cm) gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
- 250 g pindasaus
Voor de garnering:
- Halve kropsla
- 4 eieren, hardgekookt en gepeld
- Kroepoek
Extra nodig:
Pan, grillpan, 12 satéprikkers geweekt in water
Bereiden
Stap 1: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelblokjes 5 minuten, voeg tijdens de laatste minuut de diepvrieserwten toe. Schep de aardappelblokjes en erwtjes uit het kokende water op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Stap 2: Meng de gekoelde aardappelblokjes en erwtjes met de zilveruitjes, bietenblokjes, appelblokjes, komkommerblokjes en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers. Verwarm een grillpan voor. Besprenkel de kipsatéstokjes met wat zonnebloemolie en peper en zout. Grill ze op matig vuur in 6-8 minuten rondom gaar.
Stap 4: Warm de pindasaus op naar aanwijzing op de verpakking.
Serveer de Indische huzaar met wat kropsla en een gekookt ei. Met daarbij de kipsaté en kroepoek.