Indiase bloemkool-aardappelcurry

Snoepen van twee werelden? Dat gebeurt er als India en Nederland de handen ineen slaan. 35 minuutjes kokerellen en je kan genieten van the best of both worlds!

4 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

595 kcal per portie

Hoe maak ik Indiase bloemkool-aardappelcurry?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s vastkokende aardappelen (900 gram)
  • 1 ui
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 400 gram kipfiletblokjes
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • Klein bosje verse koriander
  • Snuf peper en zout

Voorbereiden

Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Snij de aardappels ook in blokjes.

Bereiden

Stap 2: Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur. Bak de kipfilet al omscheppend 5 minuten mee. Schep de ui, paprika en aardappels erdoor en bak nog 2 minuten.

Stap 3: Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes gaar stoven.

Stap 4: Knip de koriander fijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 5: Serveer de curry in kommen en bestrooi met fijngeknipte koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker