Snoepen van twee werelden? Dat gebeurt er als India en Nederland de handen ineen slaan. 35 minuutjes kokerellen en je kan genieten van the best of both worlds!
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
595 kcal per portie
Hoe maak ik Indiase bloemkool-aardappelcurry?
- CêlaVíta Oma’s vastkokende aardappelen (900 gram)
- 1 ui
- 1 rode en 1 groene paprika
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels milde Indiase currypasta
- 400 gram kipfiletblokjes
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 400 gram bloemkoolroosjes
- Klein bosje verse koriander
- Snuf peper en zout
Voorbereiden
Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Snij de aardappels ook in blokjes.
Bereiden
Stap 2: Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur. Bak de kipfilet al omscheppend 5 minuten mee. Schep de ui, paprika en aardappels erdoor en bak nog 2 minuten.
Stap 3: Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Stap 4: Knip de koriander fijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 5: Serveer de curry in kommen en bestrooi met fijngeknipte koriander.