Hutspot maken is voor velen een koud kunstje, een traditioneel stamppot recept. Combineer de wortel eens met pompoen, spinazie en kokosmelk! Zo bouw je een klassiek hutspot recept om naar een trendy en eigentijdse maaltijd vól vitamientjes. Schuif jij ‘m vanavond in de oven?
50 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Hutspot van geroosterde wortels en pompoen uit de oven?
- 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen (500 gram)
- 200 gram winterwortel
- 200 gram pompoen
- 3 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 kipfilets (ca. 200 gram)
- 1 eetlepel kerrie
- 75 gram verse spinazie
- 150 ml kokosmelk
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Maak de wortels en de pompoen schoon en snij deze in blokjes. Maak de uien schoon en snij deze in parten. Schep de olie door de groenten, pers de knoflook erboven uit en meng de komijn en koriander erdoor.
Stap 2: Leg de wortel, pompoen en uien op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten in 30 minuten bruin en gaar in het midden van de oven.
Stap 3: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappelen nog ca. 14 minuten koken.
Stap 4: Snijd de kip in reepjes en bestrooi met kerrie. Bak ze gaar en krokant in een koekenpan.
Stap 5: Haal de groenten uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Meng de groenten door de puree en stamp nog even tot een grove stamppot ontstaat. Roer de spinazie erdoor, zorg dat deze een beetje slinkt. Maak de stamppot smeuïg met kokosmelk. Maak op smaak met zout en peper.
Stap 6: Serveer de stamppot met de gebakken kipfiletreepjes er overheen gestrooid.