Traditionele Hutspot met spekjes

In de volksmond heet het ook wel wortelstamppot met spekjes. Want hoe klassiek wil je het hebben?! Een lekker traditioneel recept is een hutspot met spekjes zeker! Maar hij valt altijd in de smaak en zorgt weer voor een voedzame maaltijd. Daar valt niet mee te spotten. 😉

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Traditionele Hutspot met spekjes?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen (900 gram)
  • 250 gram spekjes
  • 3 eetlepels boter
  • ½ liter runderbouillon (van tablet)
  • 700 gram winterwortel
  • 5 uien
  • Grove monsterd

Bereiden

Stap 1: Maak de runderbouillon.

Stap 2: Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.

Stap 3: Voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken.

Stap 4: Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.

Stap 5: Bak ondertussen de spekjes uit. En diet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.

Stap 6: Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon.

Stap 7: Strooi de spekjes over de stamppot.

Variatietip: hier komt de tip.

Misschien vind je dit ook wel lekker