Zoals de snackbar ‘m maakt, kunnen wij dat beter! Gelukkig hoef je bij ons niet te kiezen, want we bieden niet één, maar twee sausjes. Gewoon uit eigen keuken.
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
520 kcal per portie
Hoe maak ik homemade kapsalon met 2 sausjes?
- CêlaVíta Robuust gesneden friet (700 gram)
- 1 ui
- 2 groene paprika’s
- 300 gram kipdijfilet in reepjes
- 1 teentjes knoflook
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 2 eetlepels olie
- 150 gram ijsbergsla
- 4 eetlepels geraspte belegen kaas
Voor de knoflooksaus en de pittige saus:
- ½ komkommer
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel harissa (pittige Marokkaanse saus)
- 6 eetlepels tomatenketchup
Bereiden
Stap 1: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij deze in kleine reepjes.
Stap 3: Snij de kipreepjes in kleinere stukjes. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en meng het kippenvlees met de knoflook en de shoarmakruiden.
Stap 4: Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten de ui en paprika toe en bak mee.
Stap 5: Snij ondertussen de ijsbergsla in reepjes en rasp de komkommer. Laat de komkommer wat uitlekken in een zeefje.
Stap 6: Voor de sausjes: Meng de komkommer met de Griekse yoghurt en pers 1 teentje knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Roer de harissa door de tomatenketchup.
Tip: In plaats van harissa kun je ook sambal gebruiken.
Stap 7: Verdeel de friet over 4 borden. Schep het warme vlees met groenten erop en strooi de kaas erover. Leg de sla er boven op. Serveer met de yoghurt-komkommersaus en de pittige tomatensaus.
Tip: De originele kapsalon wordt na het bestrooien met de kaas nog even het gerecht onder de grill gezet om de kaast te laten smelten.