Hoe maak je hutspot?

Op zoek naar een lekker recept voor een winterse hutspot? Lees dan snel verder. Wij hebben klassieke hutspotrecepten maar ook variatierecepten met hutspot voor je op een rij gezet.

Wat is nu hutspot?
Hutspot is niet meer dan een winterse stamppot met aardappelen, peen en ui. En voor de oerhollandse lekkerbekken onder ons, hoort een klassiek hutspotrecept met klapstuk. De basis ingrediënten voor deze klassieke hutspot hebben we voor je in dit hutspotrecept verwerkt.

Hoe maak je hutspot?
Een hutspot maken is heel eenvoudig. Wil je een échte oma’s hutspot maken? Dan moet je zorgen dat je genoeg wortels (meestal winterpeen), aardappel en ui in huis hebt. Belangrijk is om te weten wat een juiste verhouding hutspot is. De juiste verhoudingen voor je hutspot hebben we in het volgende recept uitgelegd.

Hutspot maar dan anders?
Voor degene die wel eens wat anders wil dan hutspot met klapstuk, hebben we een aantal hutspot varianten ontwikkeld. Deze recepten variëren van een vegetarisch recept, maar ook een recept van hutspot uit de oven. Ook leuk om eens te proberen.

Echte winterse stamppot
Recepten met gekookte aardappelen zijn er in overvloed. Je kunt de aardappelen náást je groente eten maar ook lekker geprakt of gestampt erdoor. Hutspot is één van de klassiekers, maar wat dacht je van stamppot boerenkool? Dat is ook een heerlijk recept dat al generaties lang in Nederland op tafel wordt geserveerd. Als je eens wilt variëren met je boerenkoolstamppot, hebben we hier een aantal boerenkool recepten voor je verzameld.

Met deze recepten kom jij de wintermaanden wel door!