Gezellig een avond samen met je partner? Dit recept is leuk om samen te koken!
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
993 kcal per portie
Hoe maak ik Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes met kipfilet en salie in spek?
- 2 kipfilets à 125 g per stuk
- Zout en peper, naar smaak
- 4 blaadjes salie
- 4 plakjes ontbijtspek
- 450 g CêlaVíta Groene kruiden & knoflook aardappeltjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 takjes tijm, gerist
- 2 el olijfolie
- 300 g cherrytomaten
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de kipfilets in en klap ze open. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en beleg iedere filet met twee plakjes salie. Vouw de filets weer dicht en omwikkel iedere filet met twee plakjes ontbijtspek. Leg de kipfilets op een ovenschaal en plaats de kip circa 20-25 minuten in de oven.
Stap 2: Bak de Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes volgens aanwijzing op de verpakking in zonnebloemolie goudbruin.
Stap 3: Fruit ondertussen de rode ui, knoflook en tijmblaadjes in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de cherrytomaten toe en een beetje zout en peper. Laat de tomaten op laag vuur zacht worden.
Serveer de kip samen met de gesmoorde tomaatjes en de gebakken Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes.
Tip: Deze aardappeltjes zijn ook geschikt voor de airfryer. Lekker om te serveren met gefrituurde salieblaadjes.