Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes met gestoofde venkel en kabeljauw

Zin in vis? Probeer de kabeljauw met gestoofde venkel. De Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes maken de smakencombinatie helemaal af. Heerlijk!

2 personen

25-30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

786 kcal per portie

Hoe maak ik Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes met gestoofde venkel en kabeljauw?

Ingrediënten

Krokant Kruidenkorstje Knoflook & Groene Kruiden
  • 2 stuks venkel
  • 4 el roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon, van een blokje
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 150 ml kookroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • 450 g CêlaVíta Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 moten kabeljauw à 120 g stuk
  • 5 g dille, fijngesneden

Extra nodig:

Aluminiumfolie

Bereiden

Stap 1: Snijd de kop en kont van de venkel, bewaar de mooie groene takjes van de venkel. Halveer de venkel en snijd ze in parten. Smelt 2 eetlepels roomboter in een ruime bakpan, bak de venkelparten rondom bruin aan. Blus ze daarna af met witte wijn en groentebouillon. Leg een deksel op de pan en stoof de venkelparten in circa 10 minuten gaar op laag vuur. Giet de venkel af, vang het vocht op in een steelpannetje. Dek de venkel af met wat aluminiumfolie om het warm te houden.

Stap 2: Maak van het opgevangen vocht in het steelpannetje de wittewijnsaus. Kook het vocht kort op, voeg de rasp van een halve citroen toe en de kookroom. Kook dit kort in en maak op smaak met zout en peper naar wens. Het citroensap mag pas bij de saus wanneer deze bijna geserveerd wordt, de saus mag dan niet meer koken.

Stap 3: Verhit 2 bakpannen. Bak in 1 pan de Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes goudbruin in zonnebloemolie, naar aanwijzing op de verpakking.

Bak ondertussen in de andere pan de kabeljauw: laat 2 eetlepels roomboter smelten en uitbruisen. Leg de kabeljauwfilets in de bakpan, bak de filets op matig vuur zo lang mogelijk op 1 zijde. Schep regelmatig wat hete boter over de vis. Pas wanneer de kabeljauwfilet voor meer dan de helft gaar is (witte zijkant over de helft opgetrokken) draai je de filet om in de pan. Bak de kabeljauw nu nog circa 3 minuten verder. Blus de pan af met de wittewijnsaus en wat citroensap naar smaak. Meng fijngesneden dille door de saus.

Schep de kabeljauw op bord met wat lepels saus. Serveer de venkel en gebakken Groene Kruiden & Knoflook aardappeltjes bij de kabeljauw.

Misschien vind je dit ook wel lekker