Grieks aardappelpannetje

Op een werkdag toch het gevoel hebben dat je op vakantie bent? Doe dan de Hollandse pieper eens in dit pannetje. Dans de Sirtaki en hoppaaa, je bent in Griekenland. En voor het échte griekse gevoel, mag je na het eten best je bordje op de grond gooien hoor. 😉

Dit recept is een samenwerking met www.uitpaulineskeuken.nl

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik een Grieks aardappelpannetje?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 1 verpakking CêlaVíta Vastkokende Aardappelen 500 gram
  • 3 kipfilets
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 80 gram feta
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiden

Stap 1: Doe Oma’s vastkokende aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar.

Stap 2: Snijd in de tussentijd de kipfilet in repen. Breng deze op smaak met peper, zout, komijn en 1 tl oregano. Bak dit aan in een royale scheut olijfolie.

Stap 3: Pel de uien en snijd deze in partjes en hak de knoflook fijn. Was en snijd de courgette en de paprika in blokjes. Voeg dit bij de kipfilet en bak dit mee. Haal alles uit de pan en leg apart.

Stap 4: Voeg een royale scheut olijfolie toe aan de pan. Giet de aardappelen af en doe deze in de pan met olijfolie. Bak ze rondom bruin. Prak ze eventueel wat stuk met een vork voor extra krokante korstjes.

Stap 5: Voeg wanneer de aardappelen goudbruin zijn de kip en de groente weer toe. Breng het Grieks aardappelpannetje op smaak met wat peper, zout en nog een tl oregano.

Stap 6: Garneer het aardappelpannetje met feta en wat gehakte peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker