Gezond Frietje Kapsalon?

Frietje Kapsalon, wie kent het niet! Deze schotel met friet en een topping van shoarma, kaas en een flinke lading knoflooksaus is erg populair in de shoarmazaak. Maar een portie Kapsalon, is best heftig. Daarom hebben wij aantal recepten ontwikkeld om de Kapsalon wat ‘gezonder’ te maken: een gezonde Kapsalon dus!

Homemade Kapsalon met 2 sausjes

De Homemade Kapsalon met 2 sausjes is een heerlijk recept om je vingers bij af te likken. De Kapsalon is gemaakt met kipdijfilet in plaats van shoarma waardoor het wat magerder is dan de ‘echte’ frietje Kapsalon. De combinatie met de sausjes zorgt ervoor dat hij smaakt om je vingers bij af te likken. Om het helemaal af te maken, zet je de schotel na het bestrooien met de kaas nog even onder de grill…hmmmmm!

Frietje Kapsalon met Pulled Chicken

Een Frietje Kapsalon met Pulled Chicken is een Kapsalon waarvan de topping bestaat uit pulled chicken. Dat is gekookte kip die uit elkaar is getrokken en daarna op smaak is gebracht met verschillende kruiden. Dit pittige mengsel combineert heerlijk met de friet. Je kunt aparte porties maken of gewoon één grote schotel waar je met z’n allen van kunt smullen! Een frietje Kapsalon met een twist dus.

Taco Friet met gehakttopping

Als je moet kiezen tussen frietje Kapsalon en Mexicaanse Taco’s dan is dat vast een moeilijke keuze: het zijn allebei guilty pleasures 😉. In dit recept combineren we ze met elkaar: een Taco Friet dus! Lekkere friet als basis en daaroverheen een topping van Mexicaans gehakt met verschillende groentes. Gegarandeerd een succes op de vrijdagavond voor jezelf maar ook voor mee-eters.

Eenvoudige Kapsalon met ijsbergsla

Wist je dat je een Kapsalon ook zonder friet kunt eten? Probeer het dan eens met de gekruide aardappeltjes ‘CêlaVíta Smaak van verse Kruiden’. Deze aardappeltjes zijn op smaak gebracht met een marinade van kruiden en olie. Door het te combineren met ijsbergsla en een ‘shoarma’ van kip, wordt het een gezonde kapsalon.