Poef! En je maaltijd is klaar. Met dit recept weet jij al binnen 15 minuutjes deze heerlijke frisse maaltijd te bereiden voor twee personen. Smakelijk eten!
15 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
Hoe maak ik Gepofte mini’s met Hollandse garnalen en bieslooksaus?
- CêlaVíta Pofaardappelen met Yoghurt Knoflooksaus (450 g)
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 (biologische) citroen, schoongeboend
- 100 gram Hollandse garnalen
- Snuf paprikapoeder
- Snuf peper en zout
Bereiden
Stap 1: Pof de aardappeltjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (folie niet verwijderen of inprikken!) in de magnetron. Laat ze in de verpakking nog 1 minuut nagaren.
Stap 2: Meng in een kommetje het zakje yoghurt-knoflooksaus met de ketchup en de snippers bieslook. Rasp een stukje van de gele citroenschil en roer 1 theelepel citroenrasp door het sausje. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Tip: In plaats van deze saus kun je ook een lepel crème fraiche op de pofaardappels doen en garneren met imitatiekaviaar, zalmeitjes of rivierkreeftjes.
Stap 3: Leg de pofaardappels op een snijplank. Snijd de bovenkant kruislings in, duw de aardappels iets open. Schep de garnaaltjes erop, verdeel de saus erover en bestrooi met een beetje paprikapoeder. Garneer eventueel met een sprietje bieslook. Serveer de aardappeltjes op taartbordjes met een gebaksvorkje erbij.