Gepofte aardappelen met munt-erwtjes

We koken graag met kruiden en munt is daarbij een van onze favorieten. De wisselkoers is misschien niet van toepassing, maar geloof ons, dit verse gerecht is van ongekende waarde!

2 personen

20 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Gepofte aardappelen met munt-erwtjes

Ingrediënten

Pofaardappelen
  • CêlaVíta Pofaardappelen met Yoghurt Knoflooksaus (450 g)
  • 4 eieren
  • 250 gram diepvries doperwten, ontdooid
  • 2 eetlepels fijngesneden muntblaadjes
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 5 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 100 gram verse geitenkaas, verkruimeld
  • Snuf peper en zout

Bereiden

Stap 1: Pof de aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (folie niet verwijderen of inprikken!) in de magnetron. Laat ze in de verpakking nog 1 minuut nagaren.

Stap 2: Kook intussen de eieren in 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Hak de eieren grof. Doe het ei, de rucola, ringetjes bosui en kruimels geitenkaas in 4 mooie kommetjes.

Stap 3: Verwarm de doperwten in een steelpan met een paar eetlepels water. Voeg op het laatste moment de munt toe. Breng op smaak met zout en peper, giet eventueel kookvocht nog af.

Stap 4: Leg de gepofte aardappels elk op een bord. Snijd de bovenkant kruislings in en druk met je vingers de aardappel open, bestrooi met zout en peper. Schep de doperwten erop. Knip het meegeleverde zakje yoghurt-knoflooksaus open en schenk de inhoud over de munt-erwtjes. Zet de kommetjes erbij op tafel, zo kan iedereen zijn eigen aardappel garneren!

Tip: Zet alles in leuke schaaltjes op tafel zo kan iedereen zijn eigen aardappel garneren!

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gepofte aardappel wordt niet meer verkocht

Helaas hebben we moeten besluiten te stoppen met de verkoop de pofaardappel. We konden dit product niet meer tegen een redelijke prijs verkopen. Wij realiseren ons dat deze beslissing sommige consumenten zal teleurstellen en vinden dit ook erg spijtig. Was jij ook fan van het sausje? Hier vind je een receptuur voor een vers-gepofte-knoflooksaus.