De gepofte aardappel heeft een grote aantrekkingskracht: leuk om te bereiden en lekker om te eten! We hebben hier een heerlijk recept waar de verrassing in de vulling zit. Ook lekker te combineren bij een zomerse barbecue.
15 minuten bereidingstijd
Lunchgerecht
450 kcal per portie
Hoe maak ik Gepofte aardappel met garnalenvulling?
- CêlaVíta pofaardappelen (inhoud: 2 aardappelen met yoghurt-knoflooksaus)
- 100 gram volle kwark
- 100 gram gepelde Noorse garnalen
- 1 mespunt sambal
- 4 takjes verse peterselie
- 4 takjes verse koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram gemengde sla
Bereiden
Stap 1: Verwijder de kartonnen sleeve van de pofaardappels (folie niet verwijderen en geen gaatjes prikken) Bereid de aardappels in de magnetron (ongeveer 10,5 minuut op 1000 Watt).
Stap 2: Roer de kwark los met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking. Roer de garnalen en de sambal erdoor.
Tip: Houd je niet van garnalen? Dit is ook lekker met reepjes zalm of blokjes ham.
Stap 3: Hak de kruiden heel fijn en roer deze door de olijfolie.
Stap 4: Laat de aardappels ongeveer 1 minuut nagaren.
Stap 5: Verdeel de sla over 2 borden. Leg in het midden een gare aardappel en druk de aardappel iets open. Schep de garnalenkwark op de aardappels. Sprenkel de kruidenolie over de aardappels en de sla.