Gekookte krieltjes met een frisse kruidendressing

Geen zin om uren in de keuken te staan vandaag? Ga dan voor gekookte krieltjes. Om toch wat extra spice toe te voegen aan de maaltijd, hoef je alleen deze dressing erbij te bereiden. Lekker fris in de zomer… maar stiekem ook heerlijk in de winter.

4 personen

15 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

430 kcal per portie

Hoe maak ik Gekookte krieltjes met een frisse kruidendressing?

Ingrediënten

Mini-krieltjes
  • 2 verpakkingen CêlaVíta Mini-krieltjes (450 gram)
  • 2 (biologische) citroenen, schoongeboend
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram verse bieslook
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • Snuf peper en zout

Bereiden

Stap 1: Kook de krieltjes in 3 minuten gaar.

Stap 2: Maak ondertussen de pittige kruidendressing: rasp de gele schil van de citroen (rest wordt niet gebruikt). Snij de knoflook, de bieslook en peterselie fijn. Meng citroenrasp, knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout.

Tip: Je kunt de dressing ook in de keukenmachine maken. Deze wordt dan wat smeuïger en minder grof.

Stap 3: Verdeel de kruidendressing over de gekookte aardappels en serveer direct. Lekker bij bijvoorbeeld een gegrilde hamburger en komkommersalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika