Gekookte aardappels met kruidensalsa

Bij het bereiden van deze kruidensalsa gaan je voeten automatisch in de weer. Nog voor je het in de gaten hebt, staat er een gezonde maaltijd voor het hele gezin klaar!

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

410 kcal per portie

Hoe maak ik Gekookte aardappels met kruidensalsa?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (900 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram verse platte peterselie
  • 50 gram verse munt
  • 100 ml geurige olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Extra nodig:

Staafmixer

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.

Stap 2: Pel de knoflook en snij deze in een paar stukken.

Stap 3: Pureer de knoflook, peterselie en munt met een staafmixer. Roer er de olijfolie en citroensap door en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Verdeel de aardappels over 4 borden en serveer de salsa erover. Lekker met bijvoorbeeld gekookte broccoli en een karbonade.

Tip: Gebruik deze aardappels met salsa eens als basis voor een lauwwarme aardappelsalade met doperwtjes en blokjes komkommer.

Misschien vind je dit ook wel lekker