Vanavond geen tijd of inspiratie, maar wel zin in een gezonde Hollandse pot? Ga dan voor gekookte aardappels met dille! Binnen 20 minuten staat jouw maaltijd op tafel. Heerlijk om te serveren bij gebakken scholfilet en wortel met doperwten.
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
325 kcal per portie
Hoe maak ik Gekookte aardappels met dille?
- CêlaVíta Oma’s vastkokende aardappelen (500 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram Griekse yoghurt
- Klein bosje verse dille
- Snuf peper en zout
Voorbereiden
Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 16-18 minuten koken.
Bereiden
Stap 2: Pel en snipper ui en knoflook heel fijn. Knip een deel van de dille fijn tot je 2 eetlepels hebt. Bewaar een paar takjes voor garnering.
Stap 3: Roer in een schaaltje de yoghurt los met ui en knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng de fijngeknipte dille er door en schep de saus door de warme aardappels. Garneer met de takjes dille. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken scholfilet en wortel met doperwten.
Tip: Ook lekker met in de oven gebakken pompoenstukken. Maak dan wat meer saus, want die smaakt daar ook lekker bij!