Gebakken aardappeltjes met paddenstoelen

Een gerecht om lekker mee te variëren? Ga dan voor onze aardappeltjes met paddestoelen en voeg meer groenten toe naar smaak. Zo kun je makkelijk experimenteren en heb je het gerecht al binnen 15 minuten op tafel!

4 personen

15 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

255 kcal per portie

Hoe maak ik Gebakken aardappeltjes met paddenstoelen?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes 700 gram
  • CêlaVíta Oma’s Opbakaardappeltjes (700 gram)
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • Klein bosje verse bladselderij
  • 4 eetlepels boter of margarine
  • Snuf peper en zout

Bereiden

Stap 1: Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bak de aardappels in 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.

Stap 2: Snij de rauwe ham in dunne reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.

Tip: Gebruik eens (kastanje)champignons in plaats van gemengde paddenstoelen!

Stap 3: Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan. Bak hierin de ham met de paddenstoelen. Doe dit op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Bestrooi met (versgemalen) peper en zout.

Stap 4: Knip de bladselderij fijn. Verdeel de aardappels over de borden, schep de paddenstoelen er midden op en bestrooi met bladselderij. Lekker met gebakken kipfilet of een hamlapje en gekookte bloemkool of een witlofsalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker