Een aardappelsmoothie, dat zag je vast niet aankomen. Zo gek als het klinkt, zo lekker zul je hem vinden! Nog aardappelen over van gisteravond? Maak er nu je ontbijt of een snel tussendoortje van!
Het originele recept komt uit het aardappelkookboek “Power to the Pieper”.
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht/Lunch
Hoe maak ik Frisse Spinazie-Aardappelsmoothie?
- CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (200 gram)
- 10 ijsklontjes
- 100 g gewassen spinazie
- 1 Elstar appel met schil (in stukjes)
- 1 banaan in stukjes
- 6 Medjoul dadels (ontpit)
- 125 ml zure room of yoghurt
- Sap van 1/2 citroen
Extra nodig:
Staafmixer/Blender
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappels in ruim water in ca. 12-14 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels afkoelen.
Stap 2: Doe de aardappels in de blender, voeg 200 ml koud water en de overige ingrediënten toe. Pureer de smoothie in 1 minuut luchtig.
Tip: Vind je de smoothie te dik?Als je meer water, ijsblokjes of appelsap toevoegt, wordt de smoothie dunner en kun je ‘m met een rietje drinken. Vervang de ijsklontjes eens door vanille-ijs: zo maak je een smoothie met een volle en verrassende smaak. Vervang de yoghurt door plantaardige kokosyoghurt: lactosevrij, glutenvrij én veganistisch.
Stap 3: Schenk de smoothie in glazen en serveer met een lepeltje.