Frietje Pulled Beef

Haal de foodtruck in huis met dit overheerlijke gerecht! Deze frieten met pulled beef laten jou en je gasten zeker watertanden, smullen maar! Dit is wat anders dan een ‘frietje mayo’, dit is het hippe happen.

Dit recept is gemaakt door thuiskok Deborah van der Pol.

8 personen

265 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Frietje Pulled Beef?

Ingrediënten

Friet met schil
  • 1 verpakking CêlaVíta Friet in de schil
  • 1 kilo borststuk van rund
  • 150 gram fijngesneden pancetta
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 geperste knoflooktenen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 300 ml rode wijn
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C

Stap 2: Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit olie in een pan met een dikke bodem en bak het vlees aan beide kanten tot het mooi bruin is (ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten). Neem het vlees uit de pan en zet apart.

Tip: Pulled Beef is prima van te voren te bereiden en naderhand in te vriezen.

Stap 3: Bak de pancetta in de pan en voeg daarna de ui en knoflook toe en bak kort. Let het vlees terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe. Let op: de pan zit vol!

Stap 4: Doe de deksel op de pan en zet deze nu in de oven en laat dit ca. 3,5 tot 4 uur in de oven koken.

Stap 5: Haal de pan voorzichtig uit de oven en haal het vlees eruit. Je kunt het vlees nu met 2 vorken uit elkaar trekken.

Stap 6: Aan het eind van de bereidingstijd van het vlees, kun je de friet bereiden volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking.

Misschien vind je dit ook wel lekker