Friet met kip saté?

Verse frieten met saté saus, wedden dat je vanaf nu nooit meer anders wilt dan zelfgemaakt? Het allerlekkerste met onze verse frieten in hun schil! Om je bord bij af te likken!

3 personen

40 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Friet met kip saté?

Ingrediënten

Friet met schil
  • CêlaVíta Friet met Schil
  • 350 gram kipfilet
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 uitje
  • 250 gram (vers) ananas
  • Snufje zout

Voor de satésaus:

  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek (naar smaak)
  • 150 ml (soja) melk
  • 5 eetlepels pindakaas

Bereiden

Stap 1: Bereid de frieten in de oven, fryer of frituurpan.

Stap 2: Verwarm ondertussen de melk en de basterdsuiker in een pannetje. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen.

Stap 3: Schenk de sojasaus bij de saus en voeg de sambal naar smaak toe. Laat de satésaus iets indikken. Als hij te dik of stijf is geworden, kun je een beetje extra melk toevoegen.

Stap 4: Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.

Stap 5: Snipper de ui en fruit deze in een wok. Voeg de kip in blokjes toe en bak deze mee tot deze gaar is.

Stap 6: Voeg de laatste minuut de boontjes en ananas toe en verwarm deze even mee.

Stap 7: Bestrooi de friet met een beetje zout en serveer ze met de kip, sperziebonen en de zelfgemaakte satésaus.

Tip: Bestrooi de satésaus eens met wat grofgehakte (ongezouten) pinda’s.

Misschien vind je dit ook wel lekker