Rustig aan met de mayo? Dat kennen wij niet! Zet de door ons gesneden frieten in de oven en het enige wat jij hoeft te doen is experimenteren met mayo.
Dit recept is een samenwerking met Chickslovefood.
10 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
Hoe maak ik Friet met 3x mayo maar dan anders?
- 1 zak Cêlavíta Friet met Schil
Per mayonaisesmaak:
- 3 eetlepels yogonaise
- 2 eetlepels Griekse Yoghurt
Voor de smaakvariatie Basilicum Mayonaise:
- Handje verse bascilicum
- Een kneepje citroensap
Voor de smaakvariatie Pittige Mayonaise:
- Een flinke snuf cayenne peper
Voor de smaakvariatie Frambozen Mayonaise:
- 12 frambozen (=ca. 40 gram)
- Flinke snuf zwarte peper
Bereiden
Stap 1: Bereid de friet volgens de bereidingswijze op de verpakking (dat kan in frituur, oven of airfyer). Ondertussen kan je de mayo’s maken!
Stap 2: Basilicum mayonaise:
* Doe de yogonaise, Griekse yoghurt, basilicum en citroensap samen met een flinke snuf peper en zout in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta.
* Mocht je geen keukenmachine hebben, dan kun je de basicilum ook heel fijn snijden (of met een vijzel) en alles mengen.
Tip: Je kunt de yogonaise natuurlijk ook prima vervangen door ‘gewone’ mayonaise.
Stap 3: Pittige mayonaise:
* Meng de yogonaise, Griekse yoghurt en cayennepeper door elkaar.
* Proef en breng eventueel verder op smaak met zwarte peper (of nog wat extra cayennepeper).
Stap 4: Frambozen mayonaise:
* Doe de frambozen in een schaaltje en prak ze fijn met een vork.
* Voeg de yogonaise en Griekse yoghurt toe en meng door elkaar.
* Proef en breng op smaak met wat zwarte peper.