Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus

Vanavond sowieso een full house, door deze frieten met knoflooksaus! Samen genieten van een heerlijk dip gerechtje, dat je ook nog eens kan combineren met kip of een frisse groene salade!

4 personen

45 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

Hoe maak ik Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus?

Ingrediënten

Friet met schil
  • 1 verpakking CêlaVíta friet in schil (700 gram)
  • 1 grote bol knoflook
  • 200 ml mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • Snufje peper en zout
  • Klein bosje bieslook

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de teentjes knoflook los uit de bol. Leg de ongepelde teentjes knoflook in een hoek van de bakplaat. Schuif de bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Bereiden

Stap 2: Leg de friet ook op de bakplaat en bak het samen met de knoflook 15 minuten.

Stap 3: Haal de knoflook van de bakplaat en schud de friet om. Bak de friet nog 10-15 minuten in de oven tot de friet goudgeel is.

Stap 4: Maak ondertussen de saus. Druk de zacht geworden knoflook uit de schilletjes. Doe de knoflook samen met de mayonaise, yoghurt en honing in een blender en pureer (of gebruik de staafmixer). Maak op smaak met zout en peper.

Stap 5: Snij de bieslook in fijne ringetjes en schep dit door de knoflooksaus. Serveer de saus bij de friet.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gepofte aardappel wordt niet meer verkocht

Helaas hebben we moeten besluiten te stoppen met de verkoop de pofaardappel. We konden dit product niet meer tegen een redelijke prijs verkopen. Wij realiseren ons dat deze beslissing sommige consumenten zal teleurstellen en vinden dit ook erg spijtig. Was jij ook fan van het sausje? Hier vind je een receptuur voor een vers-gepofte-knoflooksaus.