Friet in de schil met kruidige labne

Zijn de uitnodigingen al verstuurd? Dit is het perfecte gerecht voor feestjes! Dip & dance. Maak verschillende dips, bijvoorbeeld met pesto en pijnboompitten of olijfolie en gehakte walnoten met sinaasappelrasp! Mmm…

2 personen

265 minuten bereidingstijd

Borrel

155 kcal per portie

Hoe maak ik Friet in de schil met kruidige labne?

Ingrediënten

Friet met schil
  • CêlaVíta Friet met schil (700 gram)

Voor de Labne:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels amandelen
  • Snufje zeezout
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • Klein bosje verse koriander

Voorbereiden

Stap 1: Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. Zet het vergiet boven een schaal. Dek af en laat de yoghurt zo 4 uur ‘uithangen’ als basis voor de labne. Langer mag ook. Het vocht trekt uit de yoghurt in de theedoek of in de opvangschaal eronder.

Bereiden

Stap 2: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Hak de amandelen grof. Meng het zout door de dikke yoghurt. Strijk de yoghurt uit op een plat bord. Pers de knoflook uit boven de chilisaus. Schenk de chilisaus over de labne en strooi er blaadjes koriander en gehakte amandelen over.

Tip: Varieer in smaak, bijvoorbeeld met pesto en pijnboompitten. Of met wat olijfolie, gehakte walnoten en sinaasappelschilrasp!

Stap 4: Verdeel de friet over een grote schaal en zet het bord met labne als dipsaus bij in het midden.

Misschien vind je dit ook wel lekker