Knapperige ovenfrieten met heerlijke vis! Varieer met verschillende soorten vis. Roodbaars, tilapia en zalm zijn namelijk ook erg lekker bij dit gerecht! Niet vergeten: Visjes moeten zwemmen dus drink er samen een lekker drankje bij.
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
625 kcal per portie
Hoe maak ik Fish and Chips recept uit de oven?
- 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kabeljauwhaas
- Enkele takjes verse tijm
- ½ komkommer
- ½ avocado
- 2 eetlepels mayonaise
- 100 gram gemengde sla
Bereiden
Stap 1: Voor dit fish and chips recept verwarm je de oven voor op 220°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de friet erover. Bak de friet in 35 minuten goudbruin en knapperig. Halverwege een keer omschudden.
Stap 2: Boen de citroen schoon. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snij de andere helft in dunne plakjes.
Stap 3: Meng ½ eetlepel citroensap met zout en peper door de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit.
Stap 4: Verdeel de kabeljauwhaas in 2 stukken en bestrijk de stukken met het citroen-olijfoliemengsel. Leg op elk stukje kabeljauw een tijmtakje. Leg de kabeljauwhaas in een ovenschaaltje de laatste 12 minuten bij de friet in de oven.
Tip: Probeer in plaats van kabeljauw eens roodbaars, tilapia of zalm.
Stap 5: Snij ondertussen de komkommer en avocado in blokjes. Meng de rest van de citroensap met de mayonaise. Doe de sla in een schaal, leg de komkommer en avocadoblokjes erop en verdeel de citroenmayonaise erover. Serveer de salade bij de fish and chips.
Variatietip: Dit fish and chips recept is ook lekker met andere soorten vis, zoals roodbaars, tilapia of zalm.