We halen onze inspiratie graag van over de eigen grenzen. Dit keer zijn we het kanaal over gestoken voor een Engelse traditie die we graag overnemen. Maar we zouden onszelf niet zijn om daar nog wat aan toe te voegen. Met de snelle salade staan er ook wat vitamientjes op tafel!
Dit recept is gemaakt door thuiskok Naomi Hartog.
45 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Fish and Chips met een snelle salade?
- CêlaVíta Robuust Gesneden Friet
- Knoflookpoeder
- Chilipoeder
- Zeezout
- 2 zalmfilets (of 1 groot stuk doormidden)
- Citroensap
- Snufje zout en peper
- 1 rode paprika
- 2 handen vol babyspinazie
- 1 handje vol rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- Een handje vol geraspte wortel
- 1/3 komkommer
- 1 eetlepel paprika-groentespread (bijv. Zonnatura)
- Handjevol (broccoli) kiemen
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiden
Stap 2: Verdeel de friet gelijkmatig over de plaat. Bestrooi met knoflookpoeder, chilipoeder en zeezout. En bereid de friet volgens de bereidingswijze in de oven. Na 15 minuten de friet omschudden en daarna de friet nog 10-15 minuten in de oven bakken tot deze goudgeel is.
Stap 3: Verwarm de oven voor 180°C.
Stap 4: Strooi wat zeezout, peper en citroensap over de stukken zalmfilet en gaar de zalm ca. 20 minuten in de oven.
Stap 5: Rasp de wortel en snijd de paprika en komkommer in stukjes.
Stap 6: Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, een eetlepel citroensap en een eetlepel paprika-groentespread. Meng alle ingrediënten in een grote schaal en bestrooi de salade tot slot met wat (broccoli)kiemen.