Ga naar de inhoud
`
Dorade gevuld met kruiden en gegrild met krieltjes en piperade uit de airfryer
Geef je lichaam een boost aan gezonde voedingsstoffen met deze heerlijke vis. Zo ben je weer helemaal op peil!  Maak het af met krieltjes en een piperade uit de oven.
Hoofdgerecht
4-5 personen
30-40 minuten
Ingrediënten:
Product

Voor de aardappels:

  • 450 g CêlaVíta mini kriel
  • 1 el zonnebloemolie

 

Voor de gevulde dorade:

  • 2 hele dorade, zonder schubben en ingewanden
  • 1 citroen, in 6 plakjes gesneden
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • Grof zeezout, naar smaak

Voor de piperade:

  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 el kappertjes met 1 el aanhangend vocht
  • Zout en peper, naar smaak

Voor de piperade:

  • Kooltjes
  • BBQ met grill
  • Net voor de vis
Bereidingswijze

Stap 1:

Steek de kooltjes-BBQ alvast aan voor de dorade. Verwarm de airfryer voor op 160°C met daarin een passende bakpan. Meng de paprika reepjes, rode ui, olijfolie en tijm in de bakpan en gaar de paprika’s in zo’n 10 minuten. Roer het tussendoor 1 maal door. Na 10 minuten voeg je de tomatenblokjes, kappertjes met aanhangend vocht en wat zout en peper toe. Bak de “piperade” nogmaals 10 minuten, maar nu op 140°C en roer tussendoor een keer om. Als de piperade klaar is kan deze in een schaaltje geschept worden en warm gehouden worden onder aluminiumfolie.

 

Stap 2:

Bak de minikriel in de airfryer naar aanwijzing op de verpakking goudbruin.

 

Stap 3:

Vul de dorade met de plakjes citroen, tak tijm en rozemarijn. Smeer de dorade in met een klein beetje olijfolie. Grill de dorade op de BBQ aan beide zijden circa 7 minuten. Bestrooi de dorade met grof zeezout. (De dorade kan ook in een grillpan of oven bereid worden.)

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker