Voor de aardappels:
- 450 g CêlaVíta mini kriel
- 1 el zonnebloemolie
Voor de gevulde dorade:
- 2 hele dorade, zonder schubben en ingewanden
- 1 citroen, in 6 plakjes gesneden
- 2 takken tijm
- 2 takken rozemarijn
- 1 el olijfolie
- Grof zeezout, naar smaak
Voor de piperade:
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 el kappertjes met 1 el aanhangend vocht
- Zout en peper, naar smaak
Voor de piperade:
- Kooltjes
- BBQ met grill
- Net voor de vis
Stap 1:
Steek de kooltjes-BBQ alvast aan voor de dorade. Verwarm de airfryer voor op 160°C met daarin een passende bakpan. Meng de paprika reepjes, rode ui, olijfolie en tijm in de bakpan en gaar de paprika’s in zo’n 10 minuten. Roer het tussendoor 1 maal door. Na 10 minuten voeg je de tomatenblokjes, kappertjes met aanhangend vocht en wat zout en peper toe. Bak de “piperade” nogmaals 10 minuten, maar nu op 140°C en roer tussendoor een keer om. Als de piperade klaar is kan deze in een schaaltje geschept worden en warm gehouden worden onder aluminiumfolie.
Stap 2:
Bak de minikriel in de airfryer naar aanwijzing op de verpakking goudbruin.
Stap 3:
Vul de dorade met de plakjes citroen, tak tijm en rozemarijn. Smeer de dorade in met een klein beetje olijfolie. Grill de dorade op de BBQ aan beide zijden circa 7 minuten. Bestrooi de dorade met grof zeezout. (De dorade kan ook in een grillpan of oven bereid worden.)