Doperwten en spinaziestamppot met varkenshaas en mosterdboter

Even weg van de standaard stamppotten en wat variatie op tafel. Eigenlijk mag je deze stamppot geen stamppot meer noemen, het lijkt wel een wokpot! Laat de doperwtjes maar rollen in de wok en binnen een half uurtje rol jij aan tafel.

Dit recept is een samenwerking met Ohmyfoodness

3 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Doperwten en spinaziestamppot met varkenshaas en mosterdboter?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Kookaardappelen 900 gram
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – fijngehakt
  • 200 gr bladspinazie
  • 200 gr doperwtjes – diepvries
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 ml volle melk
  • 1 el dijonmosterd
  • 400 gr varkenshaas
  • 50 gr roomboter
  • 1 el grove mosterd
  • peper en zout

Bereiden

Stap 1: Doe de kruimige aardappelen in een diepe pan en schenk hier vervolgens water bij. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in ca. 14 minuten gaar.

Stap 2: Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Doe de doperwtjes bij de spinazie in de pan en warm het geheel nog 5 minuten door. Verkruimel tot slot het bouillonblokje door de groenten.

Stap 3: Laat een klontje boter in een andere koekenpan smelten en bak hierin de varkenshaas gaar. Afhankelijk van de grootte duurt dit zo’n 7 minuten per kant.

Stap 4: Giet de aardappelen af en voeg hier de volle melk en lepel dijonmosterd aan toe. Stamp het geheel tot een grove puree.

Stap 5: Schep de doperwten & spinaziemix bij de aardappelpuree in de pan en roer het geheel goed door. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep de stamppot in een schaal.

Stap 6: Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze over de stamppot. Smelt tot slot 50 gr boter in een pan en roer hier de grove mosterd door. Schep de mosterdboter over de varkenshaas.

Variatietip: Wil je wat meer pit geven aan de stamppot? Voeg dan een gesnipperd rood pepertje toe of een flinke snuf cayennepeper.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak