broccoli ovenschotel met Mini-Krieltjes en salami

Hou je van krieltjes maar heb je wat moeite met het bakken? Zet ze in de oven! Deze heerlijke ovenschotel met onze Mini-Krieltjes als basis is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg eenvoudig te bereiden!

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Om te vieren dat we 50 jaar bestaan, gingen we op zoek naar familierecepten die al generaties lang worden doorgegeven. Winnares Simone won met een recept dat zij vaak gebruikt tijdens haar werk voor kraamgezinnen. Het is een makkelijk, lekker en gezond recept: ideaal voor nieuwe ouders! Een recept dat écht aan generaties doorgegeven wordt dus! Het recept is door haar bedacht en gefotografeerd.

Hoe maak ik broccoli ovenschotel met Mini-Krieltjes en salami?

Ingrediënten

Mini-krieltjes 700 gram
  • CêlaVíta Mini-Krieltjes (700 gram)
  • 1 stronk broccoli
  • half zakje geraspte kaas
  • Salami worst
  • Half doosje champignons
  • Verse rabarber

Extra nodig:

Ovenschaal

Bereiden

Stap 1: Maak de broccoli schoon en kook deze beetgaar.

Stap 2: Snij de worst in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Stap 3: Bak de krieltjes goudbruin en bak ook de champignons.

Stap 4: Roer de beetgare broccoli door de gebakken krieltjes en champignons en voeg de salami toe. Roer alles door elkaar en doe het in een licht ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover heen en zet alles een half uurtje voor het eten op 150°C in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker