Boerenkoolstamppot met parmaham

Een heerlijke stamppot boerenkool, maar dan net even anders dan je gewend bent.

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

566 kcal per portie

Hoe maak ik Boerenkoolstamppot met parmaham?

Ingrediënten

Voor de stamppot:

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 zak Cêlavíta Oma’s kook aardappelen kruimig, 900 g
  • 500 g boerenkool, gesneden en gewassen
  • 2 el roomboter
  • Melk, naar smaak
  • Peper en zout, naar smaak
  • 70 g oude kaas, in kleine blokjes gesneden

Voor de garnering:

  • 8 plakjes parmaham
  • 60 g hazelnoten
  • 2 el boter

Extra nodig:

Oven, bakplaat met bakpapier, pureestamper

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Doe de boerenkool boven
op de Aardappelen en de deksel op de pan. Breng de aardappelen aan de kook, laat ze daarna op
matig vuur in ongeveer 14 minuten gaarkoken. Giet de pan af en stoom de aardappelen en
boerenkool droog. Stamp de aardappelen en boerenkool met de stamper en voeg de boter en
melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en blokjes oude kaas.

Stap 2: Terwijl de stamppot op het vuur staat kan de parmaham gedroogd worden; Warm de oven
voor op 180C. Leg de plakjes parmaham op een ovenbakplaat bekleed met bakpapier. Bak de
parmaham in ongeveer 12 minuten droog en krokant.

Stap 3: Bruneer de hazelnoten; Smelt de boter in een kleine steelpan, voeg hieraan de hazelnoten
toe. Bruneer de hazelnoten en boter, schep ze daarna meteen in een klein schaaltje om af te
koelen.

Stap 4: Serveer de stamppot met daaroverheen de gebruneerde hazelnoten en boter, de
gedroogde plakjes parmaham en wat losse blokjes oude kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker