Boerenkoolstamppot met een twist

Wij stappen bij dit recept af van de uitspraak: “bij boerenkoolstamppot hoort worst”. Want met een traditionele stamppot boerenkool kun je prima variëren. Dit keer doen we dat met makreel. Je denkt ongetwijfeld, dat smaakt “als een vis op het droge”. Maar dan ken je het gezegde: “verandering van spijs doet eten” nog niet. Geniet van je maaltje!

4 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Boerenkoolstamppot met een twist?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Kookaardappelen (900 gram)
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 x gerookte makreel met peper (ca. 275 gram)
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml melk
  • Scheutje azijn

Bereiden

Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.

Stap 2: Leg aan het eind van de kooktijd van de boerenkool de gerookte makreel bovenop de boerenkool en laat deze in ca. 5 minuten opwarmen.

Tip: Eet je de boerenkool toch liever met de traditionele rookworst? Laat deze stap dan achterwege en verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 3: Pel ondertussen de ui en snipper deze. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.

Stap 4: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en paprika ca. 5 minuten.

Stap 5: Haal de makreel van de boerenkool af en leg deze op een serveerschaaltje.

Misschien vind je dit ook wel lekker