Alle ingrediënten van een boerenpannenkoek, maar dan in een heerlijke roerbak of omelet variant. De omelet is perfect voor feestjes! Snijd hem in stukjes en verdeel hem onder je vrienden. Niet doorvertellen, maar wij eten ‘m ook weleens als ontbijt.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
370 kcal per portie
Hoe maak ik Boerenaardappels met ei?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappeltjes (700 gram)
- 3 eetlepels olie
- 3 tomaten
- 6 eieren
- 1 theelepel paprikapoeder
- 450 gram grof gesneden
- Boerensoepgroenten
- Klein bosje verse peterselie
- Snuf zout en peper
Bereiden
Stap 1: Halveer de aardappels. Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de aardappels op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Regelmatig omscheppen.
Stap 2: Snij de tomaten in partjes en klop de eieren los met paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
Stap 3: Schep de soepgroenten door de aardappels en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en bak deze 1 minuut mee.
Stap 4: Roer de eieren door het mengsel en blijf omscheppen tot het ei gestold is.
Tip: Je kunt de eieren ook over het geheel schenken en laten stollen zónder te roeren. Dan duurt het ongeveer 15 minuten voor het ei helemaal gestold is. De dikke omelet kun je dan leuk in punten snijden.
Stap 5: Verdeel het mengsel over 4 borden en knip er wat peterselie boven fijn.