bloemkool ‘stamppot’ uit de wok

Grijp je graag naar de wok, dan gaan wij je nu verrassen.  Wok eens met de Hollandse aardappel! Samen met de heerlijke spinazie en bestrooi het met wat elegant amandelschaafsel. Dat is pas een speciale stamppot!

Dit recept is een samenwerking met Chicks Love Food.

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik bloemkool ‘stamppot’ uit de wok?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (500 gram)
  • 350 gram bloemkool
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 klein bakje alfalfa
  • Snuf peper en zout
  • Scheut olijfolie

Voorbereiden

Stap 1: Snijd de bloemkool in roosjes. De aardappelen mag je desgewenst ook halveren of in kwarten snijden.

Bereiden

Stap 2: Doe dit in een pan met een laag water en breng aan de kook. Kook 14 minuten, haal uit de pan en giet af.

Stap 3: Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin, haal uit de pan en zet even weg.

Stap 4: Snijd de knoflook fijn.

Stap 5: Verwarm een flinke scheut olie in een wokpan. Doe de knoflook er vrijwel gelijk bij. Laat even pruttelen en voeg dan de aardappels en de bloemkool toe, gevolgd door een flinke snuf zwarte peper.

Stap 6: Wok enkele minuten op hoog vuur om en om, totdat de aardappels heel licht goudbruine plekjes krijgen. Voeg dan de spinazie toe, meng goed door en laat een minuut staan.

Stap 7: Verdeel het mengsel over 2 borden, verdeel de alfalfa hierover en maak af met het amandelschaafsel, nog wat olijfolie, peper en een kleine snuf zout.

Misschien vind je dit ook wel lekker